skip to Main Content

Risut, oksat ja rungot

Jos olet juuri tehnyt pihalla kevät/syyssiivouksen, kaatanut puun tai suorittanut puun hoitoleikkauksen, niin pihallesi on varmasti kertynyt kasa risuja ja oksia.

Tässä risujen ja oksien hävittämisen vaihtoehdoista pari ajatusta, alempana rungoista:

Mitä risuille ja oksille tehdään yleensä kotitalouksissa ja taloyhtiöissä?

  • kuljetetaan pois
  • haketetaan ja levitetään katteeksi
  • poltetaan
  • tai ollaan hävittämättä ja jätetään risut ‘kaunistamaan’ pihaa johonkin nurkkaan.

Risujen ja oksien nouto

Nopein ja helpoin tapa hävittää risut sekä oksat pihalta on kuljettaa ne pois. Kalustomme on monipuolinen, joten kuljetamme helposti niin pienet kuin suuremmatkin kuormat.

Risukuljetuksen hinta riippuu tarvittavasta kalustosta, poiskuljetettavasta määrästä ja noudon sijainnista. Hintamme ovat kuitenkin kilpailukykyisiä, joten kannattaa soittaa ja kysyä hinta!

Jäteasemat ottavat risuja ja oksia vastaan. Jos sinulta puuttuu kuitenkin tähän kuljetukseen sopiva auto/peräkärry, risujen määrä on suuri tai puuttuu aika/halu alkaa itse tätä toteuttaa, niin ota yhteys meihin.

Risujen ja oksien haketus

Risut ja oksat voidaan hakettaa paikan päällä, jolloin haketta voi käyttää pihan viimeistelyyn tai vaikka istutusten rikkaruohokatteena tai pensaiden juurille. Kauppojen tavallisilla hakettimilla voidaan käsitella usein vain risuja ja suhteellisen ohkasia oksia, järeämmillä ja kalliimmilla laitteilla voidaan hakettaa jo isompia oksia. Jos itseltä ei löydy haketinta ja/tai hakkeelle ei ole pihalla erityistä tarvetta, niin poiskuljetus on edullisempi tapa päästä risuista ja oksista eroon ja siihen kuluu myös vähemmän aikaa.

Risujen polttaminen

Risuista ja oksista pääsee eroon tietysti myös polttamalla. Tämän vaihtoehdon kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä toisilla alueilla tämä on kokonaan kiellettyä ja muutenkin avotulen tekoon on pelastusviranomaiset antaneet omat määräyksensä.

Risujen poiskuljetus ja haketus ovat vaihtoehdoista turvallisia ja varmasti luvallisia ja sopivat myös metsäpalovaroituksen aikana.

Nurkkiin jemmaaminen

Aikojen saatossa toisille pihoille on kasaantanut yksi ja ehkä toinenkin kasa risuja. Toisille esim. puunkaadon yhteydessä kertyy kerralla valtava määrä risuja.

Siisti piha on viihtyisä piha, joten kannattaa valita itselle sopiva tapa päästä eroon risukasoista. Soita ja kysy meiltä noudolle hinta!

Jätelavat myös vaihtoehtona

Kun poiskuljetettavaa puutarhajätettä, risuja ja oksia on paljon ja/tai haluatte itse rauhassa kerätä nurkista hävitettävät tavarat ja roskat pois, niin vaihtolava/jätelava on tähän erinomainen vaihtoehto.

Vuokrauspalvelustamme löytyy myös tähän sopivia lavoja, joten soita ja kysy tarjous!

Puun rungot pois tai hyötykäyttöön

Tarpeettomat puunrungot voidaan kuljettaa pois. Tämä on hyvä vaihtoehto, mikäli rungoille ei ole itsellä käyttöä. Meillä on monipuolinen kalusto, joten kaiken kokoiset rungot saadaan kuljetettua pois.

Halutessa voimme sahata rungot ja hyödynnettävissä olevat oksat määrämittaan esimerkiksi polttopuiksi.

Vähän taiteellisemmalla silmällä rungot voi ideoida myös hauskempaan muotoon. Yhdelle pihalle tehtiin esim. viereisessä kuvassa näkyvä isännän tuoli + puupöllit tuoleiksi grillipaikan ympärille. Toiselle pihalle tilattiin moottorisahaveistäjä loihtimaan korkeasta kannosta karhu.

Soita ja kysy tarjous!

Puiden klapitus

Halki, poikki ja pinoon. Tehokas klapikone löytyy arsenaalista avuksi sekä pieniin että suuriin urakoihin. Klapit palveluna tai klapikone omaan käyttöön vuokrauspalvelustamme.

Soita ja kysy lisää.

Toimialueena Turku ja Turun seutu

Toimimme pääasiassa Turun seudulla. Turku, Lieto, Kaarina, Raisio, Naantali, Masku ja Paimio kuuluvat alueeseen, jolla liikumme päivittäin. Liikumme tarvittaessa muuallakin Varsinais-Suomessa, Turusta 100km säteellä.

Back To Top