Skip to content

Risut, oksat ja rungot

Jos olet juuri tehnyt pihalla kevät/syyssiivouksen, kaatanut puun tai suorittanut puun hoitoleikkauksen, niin pihallesi on varmasti kertynyt kasa risuja ja oksia.

Tässä risujen ja oksien hävittämisen vaihtoehdoista pari ajatusta, alempana rungoista:

Mitä risuille ja oksille tehdään yleensä kotitalouksissa ja taloyhtiöissä?

  • kuljetetaan pois
  • poltetaan
  • tai ollaan hävittämättä ja jätetään risut ‘kaunistamaan’ pihaa johonkin nurkkaan.

Risujen ja oksien nouto

Nopein ja helpoin tapa hävittää risut sekä oksat pihalta on kuljettaa ne pois. Kalustomme on monipuolinen, joten kuljetamme helposti niin pienet kuin suuremmatkin kuormat.

Risukuljetuksen hinta riippuu tarvittavasta kalustosta, poiskuljetettavasta määrästä ja noudon sijainnista. Hintamme ovat kuitenkin kilpailukykyisiä, joten kannattaa soittaa ja kysyä hinta!

Jäteasemat ottavat risuja ja oksia vastaan. Jos sinulta puuttuu kuitenkin tähän kuljetukseen sopiva auto/peräkärry, risujen määrä on suuri tai puuttuu aika/halu alkaa itse tätä toteuttaa, niin ota yhteys meihin.

Jätelavat hyvä vaihtoehto

Kun poiskuljetettavaa puutarhajätettä, risuja ja oksia on paljon ja/tai haluatte itse rauhassa kerätä nurkista hävitettävät tavarat ja roskat pois, niin vaihtolava/jätelava on tähän erinomainen vaihtoehto.

Vuokrauspalvelustamme löytyy myös tähän sopivia lavoja, joten soita ja kysy tarjous!

Risujen polttaminen

Risuista ja oksista pääsee eroon tietysti myös polttamalla. Tämän vaihtoehdon kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä toisilla alueilla tämä on kokonaan kiellettyä ja muutenkin avotulen tekoon on pelastusviranomaiset antaneet omat määräyksensä.

Risujen poiskuljetus on vaihtoehdoista turvallinen ja varmasti luvallinen ja sopii myös metsäpalovaroituksen aikana.

Nurkkiin jemmaaminen

Aikojen saatossa toisille pihoille on kasaantanut yksi ja ehkä toinenkin kasa risuja. Toisille esim. puunkaadon yhteydessä kertyy kerralla valtava määrä risuja.

Siisti piha on viihtyisä piha, joten kannattaa valita itselle sopiva tapa päästä eroon risukasoista. Soita ja kysy meiltä noudolle hinta!

Puun rungot pois tai hyötykäyttöön

Tarpeettomat puunrungot voidaan kuljettaa pois. Tämä on hyvä vaihtoehto, mikäli rungoille ei ole itsellä käyttöä. Meillä on monipuolinen kalusto, joten kaiken kokoiset rungot saadaan kuljetettua pois.

Halutessa voimme sahata rungot ja hyödynnettävissä olevat oksat määrämittaan esimerkiksi polttopuiksi.

Vähän taiteellisemmalla silmällä rungot voi ideoida myös hauskempaan muotoon. Yhdelle pihalle tehtiin esim. viereisessä kuvassa näkyvä isännän tuoli + puupöllit tuoleiksi grillipaikan ympärille. Toiselle pihalle tilattiin moottorisahaveistäjä loihtimaan korkeasta kannosta karhu.

Soita ja kysy tarjous!

Puiden klapitus

Halki, poikki ja pinoon. Tehokas klapikone löytyy arsenaalista avuksi sekä pieniin että suuriin urakoihin. Avant-pienkuormaajaamme löytyy myös halkomakone, jolla voidaan tehdä yksittäisten pihapuiden klapituksia.

Klapit palveluna: Soita ja kysy lisää.

Toimialueena Turku ja Turun seutu

Toimimme pääasiassa Turun seudulla. Turku, Lieto, Kaarina, Raisio, Naantali, Masku ja Paimio kuuluvat alueeseen, jolla liikumme päivittäin. Liikumme tarvittaessa muuallakin Varsinais-Suomessa, Turusta 100km säteellä.

Back To Top