skip to Main Content

Ongelmapuun kaato

Olemme erikoistuneet ongelmapuiden kaatamiseen. Ongelmapuita ovat yleensä ylisuuret ja/tai lahoavat puut rakennusten, sähkölinjojen ja teiden läheisyydessä. Puidenkin ikä on rajallinen, joten ne voivat vanhuuden tai myrskyn vuoksi kaatuessaan aiheuttaa suurtakin vahinkoa. Ongelma-alttiit puut kannattaa kaataa ajoissa ennen kuin ne aiheuttavat tuhoa. Kaadamme ongelmapuut hallitusti ja turvallisesti yli 10 vuoden kokemuksella ympäristöstä huolehtien. Ohessa video puunkaadosta.

Puun kaato nostolavalla ja kiipeilykaadolla

Varsinkin kaupunkialueen ahtaat pihat sekä runsaat ilmasähkölinjat rajoittavat usein puiden suorakaatoa. Jos suorakaato ei onnistu, niin kaadamme puun nostokorista tai kiipeillen. Nostokoriautoa käytämme, jos vain puun sijainti on siihen sopiva. Yleensä auto tulee saada 5-10 metrin päähän puusta. Nostokoria apuna käyttäen karsimme puun paikoillaan. Ylös noustessa sahaamme oksat ja pudotamme ne alas hallitusti. Lopuksi latva ja muu runko sahataan sopivissa osissa alas.

Kiipeilytekniikalla taas saamme puun poistettua vieläkin ahtaammista paikoista sekä pihoilta, jonne ei nostokoriautolla pääse. Kaato hoidetaan samoin kuin nostokoria käytettäessä, mutta kiipeillen. Ongelmapuunkaadoissa on mukana myös apumies, jonka tehtäviin kuuluu työkalujen ylös lähettäminen ja köysityöt maasta käsin.

Ongelmapuun kaato nostolavaa hyödyntäen

Kuvia ongelmapuiden kaadoista

Katso video ongelmapuun kaadosta (kesto 00:56):

Puun kaadon hinta

Ongelmapuiden kaadoissa tulemme paikanpäälle arvioimaan urakan ja antamaan hinnan. Arviokäynti on aina ilmainen. Soita tai jätä soittopyyntö ja varataan sopiva aika.

Toimialueena Turku ja Turun seutu

Ongelmapuita käymme kaatamassa pääasiassa Turussa ja Turun ympäristökunnissa. Turku, Lieto, Kaarina, Raisio, Naantali ja Masku kuuluvat alueeseen, jolla liikumme päivittäin.

Kannattaa kysyä samalla vaivattomista kokonaisratkaisuistamme, sillä kaadamme puun, jyrsimme kannon, siivoamme jälkemme sekä halutessanne istutamme vaikka uuden nurmikon tilalle.

Back To Top