skip to Main Content

Puun kaadot

Puun hallitsematon kaatuminen on selvä vaaratilanne ja voi aiheuttaa suurta tuhoa esimerkiksi rakennukselle. Haittaa voivat myös aiheuttaa puusta irtoavat lehdet, neulaset ja oksat, jotka kerääntyvät katolle sitä vaurioittaen. Harmia voi olla joka syksyisestä haravoinnista tai puu voi varjostaa tonttia ja kaipaat lisää aurinkoista alaa pihalle.

Suoritamme kaikenlaiset puunkaadot tavallisista suorakaadoista vaikeisiin ongelmapuiden kaatoihin ja suurempiin tonttihakkuisiin. Hoidamme työn nykyaikaisia apuvälineitä käyttäen turvallisesti ja ammattitaidolla. Kaikki tarvittavat vakuutukset ovat voimassa OP Pohjola -vakuutusyhtiössä. Vakuutuksille ei kuitenkaan ole tullut käyttöä yli 10 vuoden aikana, sillä puunkaadot olemme suorittaneet aina huolella. Ohessa video pihapuun turvallisesta kaadosta.

Suorakaadolla kaadamme koko puun pieneenkin määrättyyn väliin. Kuitenkin varsinkin kaupunkialueen ahtaat pihat sekä runsaat ilmasähkölinjat rajoittavat usein puiden suorakaatoa. Lue tästä lisää ns. ongelmapuunkaadoista.

Katso video puun kaadosta (kesto 00:25):

Toimialueena Turku ja Turun seutu

Puita käymme kaatamassa pääasiassa Turussa ja Turun ympäristökunnissa. Turku, Lieto, Kaarina, Raisio, Naantali ja Masku kuuluvat alueeseen, jolla liikumme päivittäin.

Sopiva kokonaisratkaisu!

Valttikorttinamme on helppojen ja vaivattomien kokonaisratkaisujen tarjoaminen. Tulemme toki mielellämme kaatamaan vain puun, mutta meiltä saat myös sinulle sopivan kokonaisratkaisun kaadon jälkeisiin toimiin.

Mitä kaadetulle puunrungolle, oksille ja kannolle voi tehdä?

Risut, oksat, rungot -sivulla lisää asiaa, tässä tiivistäen.

  • Puun rungon voimme pätkiä sopiviksi pölleiksi ja lisäksi klapittaa ne, jolloin rungosta saat kätevästi polttopuita. Tämä voidaan sopia halutessa osaksi kokonaisratkaisua.
  • Käytössämme on hyvä kuljetuskalusto ja usein kuljetamme oksat ja risut pois tai halutessanne vaikka koko puun runkoineen ja oksineen.
  • Kannosta on mahdollista päästä helposti eroon kantojyrsinnällä. Kantojyrsimellä hävitämme kannon nopeasti kokonaan ja voimme vaikka istuttaa kantojyrsintäkuoppaan uuden nurmikon.

Mitä puunkaato maksaa, miten hinta määräytyy?

Puiden kaadoissa tulemme yleensä paikanpäälle arvioimaan urakan ja antamaan hinnan. Arviokäynti on aina ilmainen.

Soita tai jätä soittopyyntö ja varataan sopiva aika.

Hintaan vaikuttaa pääasiassa työn määrä. Esimerkiksi puun suorakaato on vähemmän työlästä kuin puun katkominen nostolavaa tai kiipeilyä apuna käyttäen, joten suorakaato on edullisempaa. Puun korkeus ja oksien määrä vaikuttavat hintaan varsinkin katkoessa. Laajan kokonaisratkaisun valinta ja kaikki kerralla kuntoon klapitusta ja siivousta myöten nostaa hintaa, mutta on samalla kuitenkin asiakkaalle vaivattomampi palvelu. Yhtä tiettyä valmista hintaa on mahdoton antaa, mutta hintamme ovat aina kilpailukykyisiä.

Muistutus 1: Työstä on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Voit vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Lisätietoja saat verottajalta tästä.

Muistutus 2: Asemakaava-alueella puun kaatoon tarvitaan usein lupa (maisematyölupa) kunnan vastaavalta viranomaiselta. Kaupungeilla ja kunnilla on erilaisia ehtoja ja lupakäytäntöjä puiden kaatoon liittyen. Joissakin kunnissa voi kaataa yksittäisiä puita lupaa hakematta, kun taas jossain vaaditaan kaikkiin toimiin lupa. Lupakäytännöistä löytyy tarkemmin tietoa kaupunkien verkkosivustoilta tai rakennusvalvonnasta. Tässä linkit päätoimialueemme kaupunkien omille verkkosivuille:

Back To Top